Thema-bijeenkomst slimme wijken

Jaarvergadering

Voorafgaand aan de workshop ‘slimme wijken’ behandelt Irene van Geel het jaarverslag van het vastgoedplatform Helmond Peel. Zoals gebruikelijk kloppen de cijfers en is er een goed resultaat. De jaarrekening wordt dan ook met eenstemmigheid goedgekeurd. Irene kondigt aan dat zij de weg vrij maakt voor nieuwe bestuursleden. Na zeven jaar heel prettig gewerkt te hebben met de medebestuursleden stopt zij en nodigt andere leden uit deel te nemen aan het bestuur. Zij daagt de aanwezigen uit om weer een vastgoedcongres te organiseren in 2020. Na een dankwoord van Roy Heijnen wordt zij overladen met bloemen. Zij blijft uiteraard lid van de club.

Valencia reis

Henri van de Kerkhof geeft een toelichting op de geplande vastgoedreis naar Valencia van 14 t/m 17 juni van dit jaar. Naast aandacht voor bekende bouwwerken van architecten als Calatrava kan de plaatselijke horeca op een financiële impuls rekenen. Het enthousiasme daarover is minstens net zo groot als over de prachtige gebouwen die in de rivierbedding van de Turia gerealiseerd zijn. De groep vetrekt vanuit Eindhoven en wordt in Valencia ontvangen door de Nederlandse Suzy. Zaterdagmorgen is de terugvlucht. Er blijft dus toch nog een weekend over! Er zijn drie overnachtingen geboekt in luxe hotel Dimar aan het Canaras plein voor € 250,– p.p. all inclusive ex. borrels.

Nieuwe leden

Roger Gorts en Anke Kuijpers-Abrahams zijn nieuwe deelnemers aan  het platform.

Slimme wijken door Joost van der Geest

Joost van der Geest is de projectmanager van de Gemeente Helmond waar het de slimme wijk aangaat. Na een pitch in diverse woonplaatsen heeft de provincie gekozen voor Helmond als pilot van het nieuw te ontwikkelen ‘smart district’. Het project wordt gerealiseerd in Brandevoort. Joost van der Geest gaat graag in gesprek met de vastgoedondernemers in dit gebied. Altijd goed voor een eigen mening en belangrijke kennis. Aan de hand van de World Café techniek worden er in groepen vragen voorgelegd. Elke 20 minuten wisselt de groep van tafel. Twee tafelheren blijven zitten en geven leiding. Slimme wijken worden ontwikkeld aan de hand van thema’s. Bijvoorbeeld duurzaamheid, mobiliteit, energievoorziening, veiligheid, mantelzorg, levensloopbestendigheid en meer. Ook wordt er aandacht besteedt aan alternatieve vormen van economie en nieuwe groeimodellen in de westerse wereld. Er vond een levendige discussie plaats aan de tafels. Na de sessie presenteren de tafelheren hun bevindingen. Opvallend was dat de ondernemers de sociale component een grote waarde toekenden ondersteund door een hoge mate van technische ontwikkeling. Joost bedankt na de bijeenkomst de aanwezigen. En de gemeente Helmond? Zij heeft weer een mooi pakket aan interessante thema’s verzameld door de mensen die het kunnen weten.