Excursie Rotterdam

Op 20 september hebben circa 25 leden van het Vastgoedplatform Helmond een bezoek gebracht aan Rotterdam.

Tijdens een zonnige fietstocht door het centrum van de stad bezochten we “beroemde plekken” als het Stationsplein, de kubuswoningen, het Timmerhuis en ‘de Hef’. Fietsend richting de Kop van Zuid zagen we hoe Rotterdam bouwt aan een uitbreiding van de stad “in de hoogte”.

Na een korte pauze weer richting Centrum waar we op het kantoor van Brink Groep tijdens een broodje een toelichting kregen over “Rotterdam Central District”. Hans de Jonge van Brink nam ons mee in de ontwikkelingen in het Stationskwartier en welke nationale en internationale trends hierbij een rol spelen.

Nog wat foto’s vanuit het Groothandelsgebouw op het Stationsplein en dan door naar de Kop van Zuid waar we te gast zijn bij de Gemeente Rotterdam. In “de Rotterdam” op de 21ste verdieping kregen we een toelichting op diverse projecten op de Kop van Zuid en Katendrecht en daarna genieten van het uitzicht op de 40ste verdieping: wat een stad!

Als we weer met beide voeten op de grond staan lopen we naar de Kaapse Brouwers voor een drankje en een mooie uitzicht. De dag besluiten we bij Loetje met een lekker hapje.