ALV en peptalk met Sandra Poelman van Glowingplaces

ALV-vastgoed-helmond

Op 17 september 2020 heeft Sandra Poelman van Glowingplaces in de Cacaofabriek een inspirerende Peptalk gegeven.

Onder meer de herontwikkeling van Domusdela in het centrum van Eindhoven is hierin langsgekomen. Deze transformatie is door EN|EN architecten – waar één van onze leden Frans Benjamins als architect-ontwerper/partner aan is verbonden – samen met architectenbureau Diederendirrix ontworpen, waarna zij zijn genomineerd zijn voor gebouw van het jaar van de Bond van Nederlandse Architecten!!

Sandra Poelman is een innovatieve herontwikkelaar met een goed getrainde omdenkspier en de nadruk op “zachte” transformatie vanuit behoefte. Ze is eigenaar van Glowingplaces en vandaaruit werkzaam als strategisch adviseur, spreker en auteur. In Transformatiestad Eindhoven staat ze aan de wieg van grote, complexe transformatieprojecten zoals Strijp S en DomusDela, die ze samen met velen tot wasdom bracht en die inmiddels maatschappelijk van grote waarde zijn voor stad en regio. Ze deelde met ons een aantal geheimen hiervan, op basis van haar boek “Van hopeloos naar hotspot: 33 geheimen onthuld”. 

Op speciaal verzoek gaf ze óók een inkijkje in haar uitdagingen op het vlak van persoonlijke gezondheid, die een bron van inspiratie zijn voor werk en leven…

Meer informatie: www.glowingplaces.nl

In deze tijd vol veranderingen, zien we het razendsnel om ons heen gebeuren. Leegstand in binnensteden, kerken, kloosters, bedrijventerreinen en buitengebieden is aan de orde van de dag. Betekenis en businessmodellen, die misschien wel decennia valide waren, zijn uitgewerkt. Wat te doen met al deze plekken? Besef je wel dat juist transformatieplekken dé plekken zijn voor innovatie? Om uitdagingen die breed in de samenleving spelen het hoofd te bieden? Om broodnodige vernieuwingen tot stand te brengen op het gebied van economie, klimaat, sociale veerkracht, mobiliteit, cultuur, wonen, toerisme en meer? Om een stevige impuls te geven aan de hoge kwaliteit van leven en de kwalitatieve economie die we in Brabant nastreven?

Het is de kunst om er adaptief en innovatief op in te spelen. Transformatiegebieden te zien als de borrelende en bruisende plekken van nu. Áls we tenminste de mouwen opstropen en omdenken. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je er concreet werk van? Hoe kun je er ook van genieten? Hoe kun je er business uit halen? Welke kansen en aanknopingspunten biedt dat voor jou?