ALV en vastgoedrondje Helmond

Donderdag 16 september 2021 was het voor het eerst dit jaar vanwege Corona weer mogelijk om een activiteit te laten plaatvinden met het Vastgoedplatform, georganseerd door onze eigen leden Bart van Bussel, Irene van Geel, David Swinkels en Frank Hurkmans.

Deze activiteit vond plaats in Helmond, waar momenteel aan veel vastgoedprojecten wordt gewerkt. Na de Algemene Ledenvergadering bij de Cacaofabriek vertrokken we op E-scooters door de stad naar de diverse projectlocaties: Het Marktkwartier zoals de locatie van het oude postkantoor en KPN gebouw wordt genoemd en het Piet Blomplein, met toelichting van onze leden Frank Hurkmans namens Van Aken architecten en Patrick van Lierop namens Woonpartners,  De Weef, waar onlangs gestart is met het boren van de palen. Chris Franken, directeur/architect bij VFO architect uit Eindhoven en Briegit Reiling van BAM Wonen hebben een toelichting gegeven op het ontwerp in relatie tot het Burgemeester Geukerspark. Volgende stop was Oranjekade,  waar Johan Liebregts van Rezidenz Development BV en Bas Boom van Housing Heroes ons opwachtte met een verkoelend drankje. Vervolgens ging het via de Groene loper en Croy naar het project Tyboschplein aan de Rootakkers in Stiphout. Daarna volgende een stop bij het bedrijfspand van Delta Electronics op de Automotive Campus. Het pand wordt op korte termijn in gebruik genomen, vertelde Monique Apeldoorn van Delta Electronics. Vervolgens ging de rit verder naar de duurzame woningen in het Brainport Smart District Casa 1.0 in Brandevoort welke zeer recent opgeleverd zijn. In Mierlo-Hout is het project Voorstadhalte bezocht. Dit project bestaat uit 10 koopwoningen en 40 sociale huurappartementen. Tonny van Bussel van Bouwbedrijf van Bussel ’t Hout B.V.  en Joost Lobée van Compaen waren aanwezig om hier tekst en uitleg te geven. Ons eigen lid Henry van der Kemp heeft een toelichting verzorg op het project Parc Verde op het voormalige terrein van Raaijmakers Houthandel. Het bedrijfspand van Pascal Processing met ultramoderne “High Pressure Processing” (HPP) op de FoodTech Brainport Campus in Suytkade was de voorlaatste stop. Jan van Rijsingen van Pascal B.V. heeft haarfijn uitgelegd hoe deze nieuwe techniek in zijn werk gaat. Ons lid Joost van der Geest mocht de tourtocht afsluiten met een toelichting op het Stationskwartier. Een groot gebied, met onder andere de projecten Loods20 (het voormalige Van Gend & Loosgebouw) en het nieuwe gemeentehuis. Kortom een mooie middag met Helmonds vastgoed én prachtig weer.

 

’s Avonds hebben we gezellig en goed gedineerd bij de Deftige Aap in Helmond.