Vastgoedtrip Hamburg

Van woensdag 7 juni tot en met zaterdag 10 juni 2023 hebben we met 21 leden van het Vastgoedplatform de noord-Duitse havenstad Hamburg bezocht. Hierbij hebben we de stad verkend per fiets, boot en te voet. Langs rivier de Elbe, over de beroemde Reeperbahn en door de Speicherstadt. Veel bijzondere en historische plekken hebben we bezocht in de stad. Uiteraard aangevuld met goede gesprekken tijdens de goed verzorgde trip die na aankomst op woensdagmiddag startte met een fietstocht door de stad onder leiding van twee Nederlandse gidsen.

Op donderdag stond een bedrijfsbezoek bij de vliegtuigbouwer “AIRBUS” gepland waarbij we concludeerde dat alles altijd groter kan. Een enorm terrein met ontelbare hallen waar steeds een nieuw onderdeel van een vliegtuig werd gebouwd: zeer indrukwekkend!

Met onze gids Désirée zijn we vrijdag naar het bouwkundige pronkstuk van Hamburg geweest: de Elbphilharmonie. Het kost wat (een dikke 800 miljoen euro) maar dan heb je ook wat! Daarna sloten we ons bezoek af aan de Hafencity: een enorme gebiedsontwikkeling aan de Elbe waar we onze vastgoed-harten nog even konden ophalen.

Met mooie herinneringen zijn we op zaterdag weer huiswaarts gegaan per trein.