Technische Universiteit Eindhoven: smullen voor VHP en Brabantse Bouwsociëteit

Een indrukwekkende omgeving met een fraaie bouwfilosofie. Het Flux gebouw op het TU/E Eindhoven was de ontmoetingsplaats voor het Vastgoedplatform Helmond/Peel en de Brabantse Bouwsociëteit op 7 september 2015. Joop de Rooy geeft namens de Brabantse Bouwsociëteit een inleiding. Veel mannen met pakken met daartussen gelukkig enkele vrouwen. Zij zullen vandaag een hoofdrol spelen! Joop de Rooy dankt de gastdames en -heren. Het doel van deze dag is om de ontwikkeling van het TU/E terrein te presenteren aan de beide verenigingen. Na Joop de Rooy neemt Irene van Geel het woord en beschouwt het reilen en zeilen van de vereniging in 2015 na. Hierbij laat zij vooral niet na te benadrukken dat iedereen vrij is om volop te netwerken.

Vervolgens vertrekt het gezelschap naar een collegezaal waar mevrouw Monique Marks, directeur dienst huisvesting van de TU/E een presentatie over de transitie van campus naar Science Park.

De TU/E groeit als kool, in enkele jaren is het aantal studenten gegroeid van 9.700 naar 13.000. Onder andere door Brainport trekt de regio veel bedrijven en daardoor ook veel studenten. Dat vereist een andere kijk op de ruimte en de gebouwen. In een fraaie presentatie legt zij uit hoe de campus in fases wordt herontwikkeld samen met de kwaliteitscommissie. Men wil vooral meer leven en gezelligheid op het terrein. Meer beleving dus. In een helder omschreven programma is een budget vastgesteld voor alle verbouwingen en herinrichtingen van het terrein van 39 miljoen euro. Uiteindelijk werd het bedrag van 50 miljoen euro uitgetrokken om alle wensen te realiseren. In dit project zitten veel uitdagingen, vooral om binnen het budget te blijven. Na de fraaie en heldere presentatie was er de gelegenheid om onder begeleiding van medewerkers van de TU/E aan een rondleiding deel te nemen. Hierbij is nog eens helder onderstreept wat de functies en doelen van de gebouwen zijn. Na de rondleiding genoten wij van een netwerkborrel waarin onderling de geweldig mooie ontwikkeling van het terrein inclusief gebouwen werd bejubeld.

TU/E: geweldige plek om te studeren en te werken (…en te ontwikkelen).